Iroda: 1024 Budapest, Kis Rókus u 16-20 D épület - Millenáris Startup Campus 

Telefon: (70) 940 4147

©2018 by Konraad Strategy

DÖNTÉS ELŐKÉSZÍTŐ ELEMZÉSEK

Amiből látod mi a legjobb választás, mi a legjobb megoldás

Elemzés és modellezés, amiből látszik milyen következményei lehetnek egy-egy döntésednek

 

  • Ha valamit tervezel és szeretnéd letesztelni mennyire jó ötlet: kielemezzük megvalósíthatósági, gazdaságossági és más, számodra fontos szempontok alapján.

 

Ebből látni fogod mennyit nyerhetsz, mennyi erőforrást (munkát és pénzt) érdemes befektetned és mire kell külön figyelned. 

 

  • Ha azon gondolkozol hogy elindíts-e egy terméket vagy akár üzletágat: modellezést végzünk, hogy lásd, a következő időszakokban mikor mennyi költséget jelent és mikor mennyi árbevétellel számolhatsz. Akár különböző árszinteket és forgatókönyveket is vizsgálhatunk.

 

Ennek eredményeként megalapozott döntést tudsz hozni az indításról.

 

  • Ha épp azon gondolkozol, hogy leállíts vagy változtass valamit: kielemezzük, hogy lásd, mivel és mennyi ráfordítással lenne "megmenthető" Ennek alapján megalapozott döntést tudsz hozni, hogy kiszállj-e.

 

  • Ha bizonytalan vagy, hogy milyen forgatókönyvet hoz a jövő, és ellenőrizni szeretnél egy-egy tervet, stratégiát: megvizsgáljuk az eredményességét és a kockázatait is a különböző szcenáriók alatt.

 

Ebből látni fogod az eredményét annak ha jó forgatókönyv következik be, de annak is fel tudod mérni a következményét, ha a rosszabbik valósul meg.

Példa az elemzésekre

Melyik lehetőséget válasszam?

Lakossági szolgáltatónál egyszerre több ötlet és lehetőség merült fel új szolgáltatások bevezetésére. Megalapozott döntést szerettek volna arról, melyiket indítsák el és melyiket ne.

 

Ehhez minden egyes ötletre-lehetőségre előrejeleztük, mekkora értékesítés lehet reális következő 3 évben. Megbecsültük a változó költségeket, amiket az új szolgáltatások hoznak magukkal és azt is, hogy mennyivel több fix költséget jelent egy-egy szolgáltatás bevezetése.

 

Ezek alapján össze tudtuk hasonlítani, milyen feltételek mellett válik be egy-egy új szolgáltatás és sorrendbe tudtuk állítani őket jövedelmezőség szempontjából. A vezetőség egyértelműen ki tudta választani azokat amiket a következő évben leginkább érdemes volt bevezetni.

Példa az elemzésekre

Hol megy el a pénzem?

Egy energetikai vállalat több beszállítótól igényelt flottaüzemeltetési szolgáltatást. A beszállítók eltérő üzleti és árképzési modellel dolgoztak, így nem látszott összességében melyik flottakezelő olcsóbb, és melyik drágább.

 

A vezetőség tudni akarta, hogy optimális-e ha mind a négy szolgáltatótól rendel, vagy olcsóbb, ha szűkíti a partnerkört.

 

Az korábbi elszámolási adatok feldolgozásával összehasonlító elemzést végeztünk, amiből kiderült, hogy az egyik flottakezelő összességében jóval magasabb áron nyújtja a szolgáltatást.

 

Ennek eredményeként újratárgyalták a szerződést amivel 10 milliós nagyságrendű megtakarítást értek el.