top of page

VEZETŐI

KONTROLLING

"Minél többet dolgozik a pénzed, annál kevesebbet kell dolgoznod a pénzért"

- Idowu Koyenikan

A kontrolling a megvalósításról szól

 

Két dologhoz kell: 1) lássuk mit kell tennünk, hol kell beavatkoznunk, hogy a cég eredménye a várakozásainknak megfelelően alakuljon. 2) ehhez ne kelljen mikromenedzselnie és minden részlettel foglalkoznia a cégvezetőnek

Ahol működik a kontrolling, ott

 • tudják hol tartanak az üzleti célokhoz képest

 • látják, várhatóan hogyan alakulnak az éves eredmények, ha nem változtatnak semmin

 • de azt is látják, melyik területen vagy folyamaton kell változtatni, hogy jobb eredményeket érjenek el

 • a kollégák önállóan tudnak dolgozni, megoldják a váratlan helyzeteket

 • motiváltak, látják miben kell fejlődniük és tesznek is a fejlődésükért

Szakértői támogatás a kontrolling terület kiépítéséhez és működtetéséhez

Segítséget adunk a kontrolling terület kiépítéséhez és működtetéséhez is

 

 • Havi rendszerességgel kielemezzük és átbeszéljük a vezetéssel,  hogyan teljesültek a célok az elmúlt hónapban, az év elejétől számított időszakban és milyen eredmények várhatók az év végéig. A vezetés ebből látja, milyen területekre kell fókuszálni, hol kell beavatkozni ahhoz, hogy éves szinten a várt üzleti eredmények szülessenek.

 • Ha az üzleti eredmény biztosítása érdekében szükséges, a vezetéssel közösen feladatokat határozunk meg. Ezek főleg menedzsment beavatkozásokat jelentenek egy-egy területen. Az érintettek bevonásával elérjük, hogy ismert és elfogadott legyen amit tenni kell, és a kollégák motiváltak legyenek a feladatok elvégzésében.

 

 • Rendszeresen kiértékeljük a termékcsoportok, üzletágak, projektek, vevők jövedelmezőségét, és várható üzleti eredményét. Értelmezzük, és átbeszéljük a vezetéssel, ha alakítani kell a stratégián, árazáson, a ráfordításokon vagy a munkaszervezésen.  Így a vállalat a maximálisan kihasználja a piaci lehetőségeit és arra fókuszál ami a leginkább eredményt hoz. 

 

 • Kereskedőknél rendszeres elemzéssel segítjük a készlet optimális szinten tartását.​ Ezzel nemcsak azt érjük el, hogy nem áll feleslegesen a pénz a készletekben, hanem azt is, hogy a lehető legkisebb kedvezményekkel lehet túladni a beszoruló készleteken. 

 • Az eredmények értékeléséhez és értelmezéséhez egyaránt használjuk a könyvelés adatait, a belső nyilvántartások, táblázatok adatait és ahol van a vezetői információs rendszer adatait. Segítjük a vezetést a számviteli, pénzügyi, kontrolling információk és összefüggések értelmezésében és a menedzsmenthez való aktív felhasználásában.

 • Kontrolling információkkal támogatjuk a folyamatok menedzselését. Az érintett kollégák folyamatosan látják mit kell teljesíteniük, hol kell változtatniuk ahhoz, hogy a vállalat elérje a kívánt üzleti eredményt. Az értékesítési folyamat menedzselését CRM rendszerrel támogatjuk.

 • Segítséget adunk a kontrolling terület kiépítésében, beépítve a könyvelést, belső adatfeldolgozást, illetve ahol van a vezetői információs rendszer, ott annak paraméterezését, testre szabását.

A kontrolling támogatást a KONRAAD rendszeres szolgáltatásként nyújtja. A legnagyobb értéket azoknál a vállalatoknál adja, ahol nincs dedikált gazdasági vagy kontrolling igazgató

Szeretnél többet megtudni? Kérj visszahívást

bottom of page