TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT

Hogy az elhatározások valóra váljanak

A siker, az optimális működés azon is múlik, mennyire tudják a kollégák önállóan és jól ellátni a feladataikat. Ezt támogatja a teljesítmény menedzsment rendszer:

  • pontosan megfogalmazzuk egy-egy pozíció feladatkörét és hozzá kapcsolódó elvárásokat

  • értékeljük a kollégákat, hogyan teljesítenek a pozíciójukban - megtanítjuk a vezetőket az értékelési módszerekre

  • a kollégákkal átbeszéljük a teljesítményüket és feltárjuk a személyes motivációikat - megtanítjuk a vezetőket, hogy önállóan is tudjanak ilyen megbeszéléseket tartani

  • a teljesítmény alapján a kollégák számára fejlesztési célokat és akciókat tűzünk ki illetve motivációs elemeket rendelünk a célokhoz - megtanítjuk a vezetőket, hogy ezt önállóan is el tudják végezni

  • szükség esetén a vezetők személyes mentorálást kapnak arra, hogyan delegáljanak, ellenőrizzenek és motiváljanak

Példa - teljesítmény menedzsmentre

Önálló és magas teljesítményt nyújtó kollégák

Ügyfelem, egy könyvelő cég tulajdonosa, új üzletág elindítását tervezte. Nem volt biztos benne, hogy a meglévő kollégákkal belevághat a bővítésbe, mert számos hibát vétettek amit rendre neki kellett kijavítania. Számos olyan problémával, kérdéssel fordultak hozzá, amit önállóan kellett volna megoldaniuk.

 

Kidolgoztuk a teljesítmény menedzsment rendszert amiben minden kolléga pontosan látta a feladatkörét, a vele szemben támasztott elvárásokat. Korrekt visszajelzést kapott arról, hogy miben jó és miben kell fejlődnie.  A teljesítményhez és a fejlődéshez is olyan ösztönzőket rendeltünk amik vonzók voltak a kollégáknak de nem növelték jelentősen a vállalati kiadásokat.

 

A tulajdonossal átvettük és begyakoroltuk a teljesítmény értékelő megbeszélések tartalmát: mikor, mit és hogyan kell átbeszélni egy-egy kollégával. Az első néhány megbeszélést én vezettem, hogy lássa, miként működik ez a gyakorlatban. Utána átbeszéltük a tanulságokat, majd egy idő után a megbeszéléseket már tulajdonos vitte. Itt megfigyelőként segítettem, visszajelezve mit hogyan érdemes tovább csiszolnia.

 

Megszűnt az "egymásra mutogatás". Minden kolléga számára világossá vált, hogy miben és hogyan kell javulnia és ehhez megkapták a szükséges támogatást a vállalattól.  Önállóbbak lettek és nagymértékben nőtt az elköteleződésük a munkahelyük iránt.

Keress bizalommal, ha menedzsmenttel kapcsolatos kérdésed van

Iroda: 1034 Budapest, Toboz u 6 b

Telefon: (70) 940 4147

©2018 by Konraad Strategy