Iroda: 1024 Budapest, Kis Rókus u 16-20 D épület - Millenáris Startup Campus 

Telefon: (70) 940 4147

©2018 by Konraad Strategy

STRATÉGIAI- ÉS ÜZLETI TERVEZÉS

Tervek, amik elvisznek egészen a célig

Tervezés a stratégiai szinttől a részletekig

  • közösen kidolgozzuk a stratégiai tervet, ami egy roadmap a céljaid eléréséhez. Ezt meg tudod osztani valamennyi kollégával, hogy lássák a saját szerepüket és feladataikat benne.

  • egyértelmű üzleti modellt és üzleti tervet dolgozunk ki arra, hogyan fogod megtermelni a jövedelmet, amit elvárásként fogalmaztál meg. Ha szükséges, az üzleti tervvel további befektetőket is szerezhetsz.

  • operatív- és akcióterveket készítünk, hogy lásd mikor mit kell elérni a napi működés során. Ezekhez mutatókat rendelünk, hogy lásd jó úton jártok-e a megvalósítás felé

  • ha bővülés a cél, létszámtervet készítünk és megtervezzük a leghatékonyabb szervezeti struktúrát

  • bevételi és költségterveket készítünk a következő időszakokra, amik alapján mérni tudod, hogy minden úgy alakul-e ahogy szeretted vonla vagy be kell avatkozni

  • pénzügyi tervet készítünk, hogy előre lásd mikor mennyit vehetsz ki és ha bővíteni akarsz mikor mennyit kell betenned /bent hagynod a cégben 

Példa a stratégiai tervezésre

Csapdahelyzetből nyerő stratégiát

Egy közepes távközlési szolgáltatónak remek üzleti lehetőségei voltak de a növekedéshez plusz forrásokra volt szüksége. Felkértek az üzleti terv elkészítésére.

 

Az árbevétel és költségek előrejelzése során kiderült, hogy hibás a stratégiájuk. Túl sok pénzt akartak lekötni ahhoz képest, amilyen ütemben bővült a vevőkörük és így az árbevételük. Ez azt jelentette volna, hogy hamarabb elköltik a befektetésre szánt pénzüket mint ahogy a növekedés beindulna és a pénz visszajönne. Ez a bukás egyik gyakori oka a dinamikusan növekvő vállalatoknál.

 

A tulajdonosokkal átalakítottuk a stratégiát úgy, hogy kezdetben egy kisebb beruházási igényt támasztó piaci területre fókuszálnak. Ennek felfutásából fogják fedezni azokat a területeket, ahol súlyos pénzeket kell majd az eszközökre költeni.

 

A befektetőknek tetszett az ötlet, többszáz millióval beszálltak a finanszírozásba és a cég növekedésnek indult.

Lépjünk kapcsolatba, ha bármilyen kérdésed, dilemmád van